Grytebrød - verdens beste!

Enklere enn dette blir det ikke, ikke bedre heller! Dette brødet er utrolig lett å lage og krever ingen elting. Etter prøvesmaking hos noen venner var jeg solgt, fikk oppskrift og lager det så fort jeg har mulighet. Resultatet blir bra; hver eneste gang! Sett deigen om kvelden, stek det når du står opp. Fantastisk!

Du trenger :
300 g hvetemel
125 g speltmel
3,5 dl vann
2 ts salt
0,5 ts tørrgjær

Slik gjør du :

  1. I en bolle blander du sammen det tørre, så tilsetter du vann og rører kjapt sammen.

  2. Dekk bollen med ett kjøkkenhåndkle og sett på kjøkkenbenken (uten trekk). La den stå der i 12-14 timer men gjerne opp til 24 timer hvis du vil.

  3. Sett en ildfast gryte med lokk i en kald ovn og skru ovnen på 240 grader. Ha godt med mel på kjøkkenbenken, legg deigen over melet og brett inn kantene. Når ovnen er varm tar du gryten ut, strør litt mel i bunn og legger i deigen.

  4. Sett på lokket og plasser den tilbake i ovnen. Stek med lokk i ca 30 minutter, ta av lokket og stek videre i ca 15-20 minutter. Brødet er ferdig når det har en brun og gyllen skorpe.

Har du en romertopf liggende bruk gjerne den og husk at steketiden kan variere fra ovn til ovn. 

Previous
Previous

Kremet blåskjellsuppe med safran