Kremet blåskjellsuppe med safran
REKLAME – Oppskriften er gjort i samarbeid med CC-GJØVIK
Blåskjellsuppe er helt ideelt når du skal ha gjester på besøk, eller bare kose deg litt ekstra. Denne kremede varianten er tilsatt litt safran som passer veldig godt til sjømat.
Oppskriften er beregnet til 4 pers
Du trenger:
1 kg friske blåskjell
3 fedd hvitløk, finhakket
2 stk sjalottløk, finhakket
1 ss olivenolje
1 gulrot i, små terninger
1 stk chili, finhakket
0,5 ts safran
ca. 1/2 flaske tørr hvitvin
1,5 dl kremfløte
salt og pepper etter smak
Frisk bladpersille til topping
Slik gjør du:
Skyll og skrubb blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Fjern alt rusk og skjegg. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.
Finhakk hvitløk, sjalottløk, chili og kutt gulrot i terninger. Varm olje i en stor kjele og fres det raskt. Så tilsetter du hvitvin, koker opp og lar det småkoke til du har redusert ca. halvparten av vinen. Skru varmen noe opp og tilsett blåskjellene. Legg på lokk og la det småkoke til skjellene har åpnet seg. Kast de som ikke åpner seg.
Ta ut skjellene, tilsett fløte, salt, pepper og safran. La det koke til det så vidt begynner å tykne, legg tilbake skjellene og topp med bladpersille.
Server gjerne med godt brød.