
Ca 30 min // 4 pers
Torsk og bakte rosenkål er en sikker vinner som dessuten er en utrolig kjapp og enkel hverdagsmiddag.
Du trenger :
4 fileter torsk
600-700 g rosenkål
1/2 sitron (saften av)
salt og pepper
1-2 never hasselnøtter
1-2 olivenolje
Slik gjør du:
Bruker du frosne rosenkål, tin disse først. Forvarm ovnen til 250 grader (til rosenkålen)
1. Start med rosenkålen.Rens/skyll rosenkål i to. Bland sammen med grovhakket hasselnøtter, olivenolje og sitronsaft. Krydre med salt og pepper. Legg rosenkålblandingen i en ildfast form og grill i ovnen i ca 5-7 min. Følg godt med slik at det ikke brenner seg.
2. Imens rosenkålen står i ovnen starter du med torsken. Stek filetene i olje på middels varme, ca 4-5 minutter på hver side. Tilsett 1 ss smør helt mot slutten. Krydre med salt å pepper .
3. Fordel rosenkålen med hver sin filet over og nyt!
Denne oppskriften er laget i samarbeid med Kolonial.no
Kommentarer