
En kremet og fyldig suppe slår aldri feil og sellerisuppe er fantastisk god med grønn pesto til. Enkel og veldig god!
30 min // 4 pers
Du trenger :
1/2 selllerirot
300 g poteter
1/2 gul løk
1/2 purreløk
1 l grønnsaksbuljong
1,5 dl matfløte
4 ss olivenolje
1 klype salt
1 klype pepper
1 ts cayennepepper
Slik gjør du:
- Vaks og kutt løk, sellerirot og potet i terninger og purre i skiver. Fres løken i en stor gryte med olivenolje i noen minutter til den har blitt gjennomsiktig. Tilsett sellerirot, poteter og purre, fres videre i 4-5 minutter på middels varme. Rør hele tiden.
- Hell i grønnsaksbuljong og la det småkoke til sellerirot og poteter ha blitt møre. Kjør alr glatt i en blender eller bruk en stavmikser.
- Kok opp suppen med fløte og bruk til slutt stavmikseren for å få den ekstra luftig. Drypp over olivenolje og pesto.
Server med brød og eventuellt mer pesto.
Denne oppskriften er laget i samarbeid med Kolonial.no
Suppen ser supergod ut! Tenkte jeg skulle prøve den idag 🙂 Løken står ikke i ingredienslisten, så glemte helt å kjøpe den. Også, stemmer det at det er 3 små poteter? Målte i butikken og da stod det 300 g. Det virker bare så lite iforhold til bildet…
Hei Iselin, ja denne suppen er knallgod så bare å lage:) Bildet viser småpoteter, bruker du større kan det hende det holder med 3, løken er satt inn takk for at du så dette:)