
Enkle og supergode scones på under en halvtime!
Du trenger:
5,3 dl hvetemel
1 egg
2 ts bakepulver
0,8 dl sukker
1/2 ts salt
3-4 nektariner
3 dl kremfløte
Smør, sukker og kanel
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 220 grader. Sil mel, bakepulver, sukker og salt i en stor bolle. Bland sammen egg og fløte, rør inn. Strø mel på benken og klapp deigen ned til den er noen cm tjukk. Skjær nektarin i skiver og legg det på halve deigen. Smelt smør, pensle dette utover nektarinene, strø over så mye kanel og sukker du ønsker. Brett den andre halvparten over og skjær deigen i 8. Legg på bakepapir og pensle med smør, strø over så mye kanel og sukker du ønsker. Stekes i 15-16 minutter til de blir gylne. Avkjøl på rist i 10 min. Nytes best varme!
Ajajaj! Jeg er på Scon’ern i det siste! Egentlig helst southern biscuits (men de har stort sett samme fremgangsmåte og ingrediensliste!) fordi da kan jeg bruke jalapeños og cheddar, røkt skinke eller bacon og andre nammelige saker oppi og ha dem varme til gryter, salater eller suppe!
Nektariner er bare så herlig, lurer på om jeg må prøve å sconifisere dem sånn som deg! Takk for inspirasjonen!
Ja scones er yum:) godt tips tar det med meg videre!