• Hjem
  • Oppskrifter
  • Om bloggen
  • Kontakt

SPOON

en matblogg

SPOON

Salmorejo (Tomat & Brød Suppe)

22. juni 2012

Salmorejo1 Salmorejo2
Denne fantastiske oppskriften fant jeg på Dramatic Pancake, og her er min versjon av orginalen. Salmorejo er en kremet suppe som serveres kald, med opprinnelse fra Spania. Du trenger bare 5 ingredienser- brød, tomater, olivenolje, hvitløk og salt. Smaker nydelig med ett dryss av serranoskinke (her brukt spekeskinke) og hardkokte egg. Valgfritt kan du smake deg frem med krydderurter, her brukt basilikum.

Du trenger:
3 skiver lyst brød
1 stort fedd hvitløk
1 boks med hele tomater
ca 1,7 dl olivenolje
salt etter smak
Valgfritt:
Basilikum/gresk basilikum
Hardkokte egg
Serrano skinke (her brukt spekeskinke)

Slik gjør du:
Kjør brødskivene i ovnen på varmluft i noen minutter til de har blitt passe tørre. Hakk opp eventuelle urter. Kutt opp brødet i terninger, legg brød, urter og tomater (hele boksen med veske) i en blender. Kjør blender til massen blir ganske glatt. Så tilsetter du olivenolje sakte på lav hastighet, når all oljen er i blenderen kjører du opp til normal hastighet i ca 3 minutter. Smak deg frem med salt. Sett suppen i kjøleskapet 1 time før servering, hvis ønskelig dryss over serrano skinke og egg.

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Share

Facebook Google+ Twitter Pinterest Email

Kommentarer Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Previous
Next

Følg SPOON på Instagram

Hent flere...Følg SPOON på Instagram

Copyright 2021 SPOON