
Denne fantastiske oppskriften fant jeg på Dramatic Pancake, og her er min versjon av orginalen. Salmorejo er en kremet suppe som serveres kald, med opprinnelse fra Spania. Du trenger bare 5 ingredienser- brød, tomater, olivenolje, hvitløk og salt. Smaker nydelig med ett dryss av serranoskinke (her brukt spekeskinke) og hardkokte egg. Valgfritt kan du smake deg frem med krydderurter, her brukt basilikum.
Du trenger:
3 skiver lyst brød
1 stort fedd hvitløk
1 boks med hele tomater
ca 1,7 dl olivenolje
salt etter smak
Valgfritt:
Basilikum/gresk basilikum
Hardkokte egg
Serrano skinke (her brukt spekeskinke)
Slik gjør du:
Kjør brødskivene i ovnen på varmluft i noen minutter til de har blitt passe tørre. Hakk opp eventuelle urter. Kutt opp brødet i terninger, legg brød, urter og tomater (hele boksen med veske) i en blender. Kjør blender til massen blir ganske glatt. Så tilsetter du olivenolje sakte på lav hastighet, når all oljen er i blenderen kjører du opp til normal hastighet i ca 3 minutter. Smak deg frem med salt. Sett suppen i kjøleskapet 1 time før servering, hvis ønskelig dryss over serrano skinke og egg.
Kommentarer