
Pesto med pistasjnøtter er skikkelig digg og blander du det sammen med pasta, nøtter og parmesan har du en rask og enkel rett som smaker fantastisk!
Du trenger til 4 porsjoner:
Pistasjpesto
2 potte basilikum
2 fedd hvitløk
1 håndfull pistasjnøtter, usaltet
1 dl olivenolje
2 ss limejuice
2 dl parmigiano parmesan
Pasta
400 g spaghetti
2 håndfulle hasselnøtter
100 g parmigiano parmesan, i tynne skiver
1 håndfull basilikum
Olivenolje og pepper til servering
Slik gjør du:
1. Start med pestoen; kjør basilikum, hvitløk, pistasjnøtter, limejuice og parmesan i en foodprossesor. Spe på med olje og smak til med salt hvis du ønsker det.
2. Kok pasta etter anvisning på pakken, imens pastaen koker rister du nøttene i en varm panne til de er gylne.
3. Hell vannet av pastaen og bland sammen med ønsket mengde pesto. Topp med grovhakkede nøtter, parmesanflak, basilikum, olivenolje og grovkvernet pepper.
Kommentarer