Broken lasagne

Du finner oppskrifter hos oda.no

Har du lyst på lasagne, men vil gjøre det enkelt? Da må du prøve denne varianten! I denne superenkle lasagnen dropper vi ostesausen og lager alt i samme panne på komfyren. Husk å toppe med masse ost! Dette har virkelig blitt min go-to lasagne!

Du trenger:
2 ss olivenolje, extra virgin
1 stk gul løk
4 fedd hvitløk
400 g kjøttdeig
400 g pastasaus
400 g hakkede tomater z1 ss provencekrydder
1 ss oregano, tørket
8 stk lasagneplater
100 g revet mozzarella
Fersk basilikum

  1. Varm opp litt olje i en stor stekepanne og tilsett finhakket løk og hvitløk. Stek til løken er blank og tilsett kjøttdeig. Hakk den opp i pannen og stek litt til (det gjør ingenting om kjøttdeigen fortsatt er rosa, den vil gjennomkokes i sausen til slutt).

  2. Tilsett pastasaus, hakkede tomater, buljong, provencekrydder og tørket oregano. Knekk lasagneplater over pannen og bland godt sammen.

  3. La det småkoke på middels varme og dekk til med lokk. La det stå i ca. 10 minutter men rør underveis så ikke pastaen klistrer seg sammen eller til bunnen.

  4. Fjern lokket og la det småkoke i ca. 20 minutter til pastaen er gjennomkokt og sausen litt tykkere. Vend om ofte.

  5. Dekk hele pannen med revet mozzarella, sett på lokk og la det steke ferdig på komfyren til osten er sprø og gyllenbrun. Topp med basilikum og nyt.

Next
Next

Kremet blåskjellsuppe med safran