
One pot med hjemmelagde kjøttboller er ikke bare enkelt, det er skikkelig godt. Jeg er veldig glad i ost og god tomatsaus, derfor var det helt perfekt at Mutti har en variant med Parmigiano Reggiano. Mutti sine produkter er kvalitetsikret og dessuten smaker de veldig godt. Denne pastasausen er intet unntak!
Du trenger:
Kjøttboller
400 g kjøttdeig
50 g gul løk, finhakket
2 ss revet parmesan
3 ss fløte
1 stk egg
2 ss griljermel
1 ts salt
grovkvernet pepper
Saus
1 glass Mutti pastasaus
Til topping:
Basilikum
Salt og pepper
Brød ved siden av
Slik gjør du:
- Pisk egg, riv parmesan og finhakk hvitløk. Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene i en passe stor bolle, her er det lov å bruke hendene.
- Ta ut ca 1 stor spiseskje med kjøttblanding og rull til små kjøttboller. Varm olje i en stekepanne og brun kjøttbollene i 6-7 minutter. Husk å vend de underveis. Ta kjøttbollene ut av pannen og tørk den med kjøkkenpapir for overflødig fett.
- Legg tilbake i pannen sammen med pastasaus, la det småkoke på middels lav varme i ca. 6 minutter til kjøttbollene er nesten ferdige. Legg på revet mozerellaost, ha på lokk og la det småkoke ca 4-5 minutter til osten smelter.
Dette innlegget er en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS som forhandler Mutti
50 g vanlig løk eller 50 g hvitløk? Og hvor mange egg?
beklager sent svar men gul løk og 1 stk egg er satt inn i oppskriften nå:) Håper det smaker!
Regner med at det er ett egg? Så fantastisk godt ut så må prøves 😀
Beklager sent svar men du har helt rett, 1 egg, er ført inn i oppskriften nå:)