• Hjem
  • Oppskrifter
  • Om bloggen
  • Kontakt

SPOON

en matblogg

SPOON

Menyutfordring – mat fra Mjøsdistriktet!

29. november 2014

Jeg har igjen blitt utfordret av Espen Lie, lederen av Meny-lauget til å lage en meny som minner meg om min region. Fantastisk gøy og dette er selvfølgelig noe jeg takket ja til. Så i forrige uke ringte det på døra og jeg fikk levert en kurv med fantastiske råvarer.

Så jeg satt igang, jeg skulle sette sammen en meny som minte meg om hjemstedet mitt. Når jeg tenker på maten fra mjøsdistriktet så tenker jeg POTET, og siden kurven inneholdt poteter hadde jeg et veldig godt utgangspunkt! Jeg bestemte meg fort for at alle rettene skulle ha noe felles; nemlig potet. Jeg ville som sist bruke alle råvarene på en eller måte. Og selv om det måtte tilføres noe klarte jeg det!

Poteten har overrasket meg og det var utrolig gøy å bruke i forskjellige varianter. Menyen min består av hele 3 retter og jeg håper det inspirerer og faller i smak;

Menyutfordring_START

Dette lå i posen :
Speltmel
Eplemost
Potetflatbrød
Røkt laks
Poteter
Huldreost ( brunost)
Nyr
Rødvinspølse
Elgpølse
Valdres Ost
Rapsolje

Her er mitt svar på en utrolig inspirerende, morsom og smakfull utfordring.

RETT1: Luftig potetsuppe med stekt pølse
RETT2: Potetpannekake med nyr og røkt laks
RETT3: Potetflatbrød i 2 varianter 

Takk til MENY og MENY-lauget for fantastiske råvarer og ikke minst for å bli plukket ut til noe så GØY!

 

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Share

Facebook Google+ Twitter Pinterest Email

Kommentarer Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Previous
Next

Følg SPOON på Instagram

Hent flere...Følg SPOON på Instagram

Copyright 2021 SPOON