
Jeg har igjen blitt utfordret av Espen Lie, lederen av Meny-lauget til å lage en meny som minner meg om min region. Fantastisk gøy og dette er selvfølgelig noe jeg takket ja til. Så i forrige uke ringte det på døra og jeg fikk levert en kurv med fantastiske råvarer.
Så jeg satt igang, jeg skulle sette sammen en meny som minte meg om hjemstedet mitt. Når jeg tenker på maten fra mjøsdistriktet så tenker jeg POTET, og siden kurven inneholdt poteter hadde jeg et veldig godt utgangspunkt! Jeg bestemte meg fort for at alle rettene skulle ha noe felles; nemlig potet. Jeg ville som sist bruke alle råvarene på en eller måte. Og selv om det måtte tilføres noe klarte jeg det!
Poteten har overrasket meg og det var utrolig gøy å bruke i forskjellige varianter. Menyen min består av hele 3 retter og jeg håper det inspirerer og faller i smak;
Dette lå i posen :
Speltmel
Eplemost
Potetflatbrød
Røkt laks
Poteter
Huldreost ( brunost)
Nyr
Rødvinspølse
Elgpølse
Valdres Ost
Rapsolje
Her er mitt svar på en utrolig inspirerende, morsom og smakfull utfordring.
RETT1: Luftig potetsuppe med stekt pølse
RETT2: Potetpannekake med nyr og røkt laks
RETT3: Potetflatbrød i 2 varianter
Takk til MENY og MENY-lauget for fantastiske råvarer og ikke minst for å bli plukket ut til noe så GØY!
Kommentarer