• Hjem
  • Oppskrifter
  • Om bloggen
  • Kontakt

SPOON

en matblogg

SPOON

Knust pavlova

15. april 2020

Pavlova finnes i utallige versjoner og her får du enda en:) Knust pavlova gjør det enkelt å forsyne seg av og er dessuten er perfekt hvis ikke baksten går helt som planlagt. Denne er toppet med en pisket krem, enkel bærsaus, jordbær, bringebær og pasjonsfrukt 

Du trenger:

Pavlova
6 eggehviter
3 dl sukker
2 ts hvitvinseddik
1 ts maizena

Pisket krem
3 dl kremfløte
2 ss melis
1 ts vaniljesukker 

Bærsaus
1 pose frosne bær ( skogsbær, bringebær o.l)
1/2 dl sukker
1/2 dl vann

Topping
Jordbær
Bringebær
Pasjonsfrukt

 

 

Slik gjør du:

Ta ut eggene slik at de er romtempererte før du starter. 

Forvarm ovnen til 250 grader.

  1. Skill ut plommen av eggene og stivpisk eggehvitene. Tilsett sukkeret litt om gangen mens du pisker i ca. 15 minutter til du får en stiv masse. Bland forsiktig inn maizena og eddik.
  2. Bruk kakefatet du skal servere i og tegn en sirkel på bakepapiret (ca. 25 cm), slik at fatet passer når bunnen er ferdig stekt. Fyll marengsmassen innenfor sirkelen. Sett inn stekebrettet nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader. Stek i ca. 1 time til den er sprø utenpå og myk inni, avkjøl bunnen på rist.
  3. Pisk krem av fløte, vaniljesukker og melis.
  4. Kok opp sukker og vann til sukkeret er oppløst. Tilsett bærene og la det småputre til alt er godt blandet. 
  5. Knust pavlovaen og legg over på ett serveringsfat. Topp med pisket krem, bærsaus, bær og pasjonsfrukt. 

Tips: Du kan gjerne lage marengs bunnen noen dager før, oppbevares tørt innpakket i bakepapir. Pavlova kan lages året rundt og pynt gjerne med annen frukt og friske mynteblader hvis du ønsker.

 

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Share

Facebook Google+ Twitter Pinterest Email

Kommentarer Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Previous
Next

Følg SPOON på Instagram

Hent flere...Følg SPOON på Instagram

Copyright 2021 SPOON