
Pavlova finnes i utallige versjoner og her får du enda en:) Knust pavlova gjør det enkelt å forsyne seg av og er dessuten er perfekt hvis ikke baksten går helt som planlagt. Denne er toppet med en pisket krem, enkel bærsaus, jordbær, bringebær og pasjonsfrukt
Du trenger:
Pavlova
6 eggehviter
3 dl sukker
2 ts hvitvinseddik
1 ts maizena
Pisket krem
3 dl kremfløte
2 ss melis
1 ts vaniljesukker
Bærsaus
1 pose frosne bær ( skogsbær, bringebær o.l)
1/2 dl sukker
1/2 dl vann
Topping
Jordbær
Bringebær
Pasjonsfrukt
Slik gjør du:
Ta ut eggene slik at de er romtempererte før du starter.
Forvarm ovnen til 250 grader.
- Skill ut plommen av eggene og stivpisk eggehvitene. Tilsett sukkeret litt om gangen mens du pisker i ca. 15 minutter til du får en stiv masse. Bland forsiktig inn maizena og eddik.
- Bruk kakefatet du skal servere i og tegn en sirkel på bakepapiret (ca. 25 cm), slik at fatet passer når bunnen er ferdig stekt. Fyll marengsmassen innenfor sirkelen. Sett inn stekebrettet nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader. Stek i ca. 1 time til den er sprø utenpå og myk inni, avkjøl bunnen på rist.
- Pisk krem av fløte, vaniljesukker og melis.
- Kok opp sukker og vann til sukkeret er oppløst. Tilsett bærene og la det småputre til alt er godt blandet.
- Knust pavlovaen og legg over på ett serveringsfat. Topp med pisket krem, bærsaus, bær og pasjonsfrukt.
Tips: Du kan gjerne lage marengs bunnen noen dager før, oppbevares tørt innpakket i bakepapir. Pavlova kan lages året rundt og pynt gjerne med annen frukt og friske mynteblader hvis du ønsker.
Kommentarer