
REKLAME – Denne oppskriften er gjort i samarbeid med Honningcentralen og oppskriften finner du i den fantastiske boken om Honning.
Boken finner du her: https://nettbutikk.honning.no/produkt/65490745/honning
Jeg elsker honningkake og her har du en skikkelig god en! Spis den som den er eller topp med kremostglasur og hakkede nøtter. NAM!
Du trenger:
Kake
2 egg
2 dl sukker
2 1/2 dl honning
1 dl sterk kaffe
4 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts salt
1 ts kanel
1 ts malt ingefær
2 ss revet skall av økologisk appelsin
1 dl pekannøtter, grovhakket
Glasur
200 g kremost
1 dl melis
4 ss sitronsaft
1/2 dl fløte
Topping
Diverse nøtter som pekan, pistasjnøtter eller pekannøtter
Slik gjør du:
- Pisk egg og sukker luftig til eggedosis i en kjøkkenmaskin, ca. 10 minutter.
- Ha i resten av ingrediensene og vend inn i røren. Pass på at alt er godt blandet slik at du ikke får melklumper i kaken. Ha røren over i en smurt form (brødform eller springform.) Stek kaken i ovnen på 160 grader i ca 1 time. Kaken er ferdigstekt når du kan stikke en kniv i midten uten at det henger igjen noe deig.
- Imens kaken avkjøles lager du glasuren; pisk sammen alle ingrediensene en kjøkkenmaskin. Når kaken er avkjølt kan du fordele over glasuren og pynte med grovhakkede nøtter.
Kommentarer