• Hjem
  • Oppskrifter
  • Om bloggen
  • Kontakt

SPOON

en matblogg

SPOON

Honningkake med krydder og nøtter

8. august 2019

REKLAME – Denne oppskriften er gjort i samarbeid med Honningcentralen og oppskriften finner du i den  fantastiske boken om Honning.

Boken finner du her: https://nettbutikk.honning.no/produkt/65490745/honning

Jeg elsker honningkake og her har du en skikkelig god en! Spis den som den er eller topp med kremostglasur og hakkede nøtter. NAM!

Du trenger:

Kake
2 egg
2 dl sukker
2 1/2 dl honning
1 dl sterk kaffe
4 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts salt
1 ts kanel
1 ts malt ingefær
2 ss revet skall av økologisk appelsin
1 dl pekannøtter, grovhakket

Glasur
200 g kremost
1 dl melis
4 ss sitronsaft
1/2 dl fløte

Topping
Diverse nøtter som pekan, pistasjnøtter eller pekannøtter

Slik gjør du:

  1. Pisk egg og sukker luftig til eggedosis i en kjøkkenmaskin, ca. 10 minutter.
  2. Ha i resten av ingrediensene og vend inn i røren. Pass på at alt er godt blandet slik at du ikke får melklumper i kaken. Ha røren over i en smurt form (brødform eller springform.) Stek kaken i ovnen på 160 grader i ca 1 time. Kaken er ferdigstekt når du kan stikke en kniv i midten uten at det henger igjen noe deig. 
  3. Imens kaken avkjøles lager du glasuren; pisk sammen alle ingrediensene en kjøkkenmaskin. Når kaken er avkjølt kan du fordele over glasuren og pynte med grovhakkede nøtter.

 

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Share

Facebook Google+ Twitter Pinterest Email

Kommentarer Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Previous
Next

Følg SPOON på Instagram

Hent flere...Følg SPOON på Instagram

Copyright 2021 SPOON