
En superenkel rød saus du kan bruke på både pizza, pasta og lasagne. En god tomatsaus trenger en god smak og tomatene fra Mutti passer perfekt til denne jobben. I denne sausen valgte jeg å bruke Mutti sine knuste tomater, med en god og fyldig tomatsmak fra Italia. Tomatene finner du i de fleste matvarebutikker. Håper det smaker:)
Du trenger:
800 g Mutti tomater knuste (polpa)
4 fedd hvitløk, knust
2 håndfull basilikum
2 ts svart pepper
1 ss sukker
1 ss olivenolje
2 ss parmesan, revet
Slik gjør du:
1. Rens og knus hvitløklsfeddene.
2. Varm olivenolje på middels varme i en passe stor gryte, legg i feddene og la de surre i noen minutter, pass på at de ikke brenner seg.
3. Legg i tomater, pepper, basilikum og sukker, rør godt sammen. Skru ned varmen, sett på lokk og la det godgjøre seg i ca. en time. Etter en times tid tar du av lokket og lar det koke videre uten lokk i ett par timer. Rør ofte under hele prosessen.
Når sausen har riktig konsistens rører du inn osten og lar det godgjøre seg i 10 minutter.
Dette innlegget er en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS som forhandler Mutti tomater.
Kommentarer