• Hjem
  • Oppskrifter
  • Om bloggen
  • Kontakt

SPOON

en matblogg

SPOON

Hjemmelaget tomatsaus

26. januar 2018

En superenkel rød saus du kan bruke på både pizza, pasta og lasagne. En god tomatsaus trenger en god smak og tomatene fra Mutti passer perfekt til denne jobben. I denne sausen valgte jeg å bruke Mutti sine knuste tomater, med en god og fyldig tomatsmak fra Italia. Tomatene finner du i de fleste matvarebutikker. Håper det smaker:)

Du trenger:

800 g Mutti tomater knuste (polpa)
4 fedd hvitløk, knust
2 håndfull basilikum
2 ts svart pepper
1 ss sukker
1 ss olivenolje
2 ss parmesan, revet 

Slik gjør du:

1. Rens og knus hvitløklsfeddene.

2. Varm olivenolje på middels varme i en passe stor gryte, legg i feddene og la de surre i noen minutter, pass på at de ikke brenner seg.

3. Legg i tomater, pepper, basilikum og sukker, rør godt sammen. Skru ned varmen, sett på lokk og la det godgjøre seg i ca. en time. Etter en times tid tar du av lokket og lar det koke videre uten lokk i ett par timer. Rør ofte under hele prosessen.

Når sausen har riktig konsistens rører du inn osten og lar det godgjøre seg i 10 minutter.

Dette innlegget er en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS som forhandler Mutti tomater.

 

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Share

Facebook Google+ Twitter Pinterest Email

Kommentarer Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Previous
Next

Følg SPOON på Instagram

Hent flere...Følg SPOON på Instagram

Copyright 2019 SPOON