• Hjem
  • Oppskrifter
  • Om bloggen
  • Kontakt

SPOON

en matblogg

SPOON

Granskuddsirup

28. mai 2019

Noe av det fine med våren er at du kan plukke granskudd og lage sirup av det! Smaker godt på så mye, is, salat, te, drinker, ost, frokost eller i dressingen. Bruk fantasien og kom deg ut å plukk:) 

Du trenger:

Granskudd
Vann
Sukker

Slik gjør du

  1. Finn frem en tykkbunnet kjele og legg granskuddene i, hell på vann slik at det akkurat dekker granskuddene. Kok opp og la de koke under lokk på middels varme. i ca en halvtime 
  2. Sil granskuddene igjennom ett klede eller en fin sil. Mål opp vesken og bruk en regel på 3 deler væske og 2 deler sukker når du skal lage sirupen. 
  3. Ha væske og sukker tilbake i kjelen og la det koke opp under middels varme. Kok videre til du har en ønsket konsistens og trekk kjelen av platen. Husk at den tykner mer når den blir kald. Avkjøl litt i kjelen før du heller over på rene glass. Oppbevares på ett mørkt sted.

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Share

Facebook Google+ Twitter Pinterest Email

Kommentarer Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Previous
Next

Følg SPOON på Instagram

Hent flere...Følg SPOON på Instagram

Copyright 2021 SPOON