
REKLAME – Oppskriften er gjort i samarbeid med Kolonial.no
Scones til helgefrokosten er enklere enn du tror og smaker best nybakte. Her får du en oppskrift med rosiner, men bak de gjerne uten også. Kjempegode med litt syltetøy på:)
med litt syltetøy på:)
Du trenger:
500 g hvetemel, siktet
2 ts bakepulver
2 klyper salt
100 g sukker
100 g smør, kaldt
1 dl melk, hel
1 stk egg
125 g rosiner
1 stk egg, til pensling
Slik gjør du:
Pass på at smør, melk og egg er kaldt før du baker.
- Bland sammen hvetemel, bakepulver, sukker og salt. Smuldre inn smøret og tilsett melk og egg. Rør lett sammen og bland inn rosiner. Ikke jobb med deigen for lenge, den skal være klissete.
- Ha litt mel på kjøkkenbenken og klapp på deigen til den er ca. 3 cm tykk. Stikk ut rundinger med et lite kjøkkenglass. Legg på et bakepapirkledd stekebrett og la hvile (gjerne i kjøleskapet) mens ovnen blir varm.
- Forvarm ovnen til 220 grader. Når ovnen er varm pensler du sconesene med pisket egg. Stek midt i ovnen i ca. 10-12 minutter til de er gylne.
Kommentarer