• Hjem
  • Oppskrifter
  • Om bloggen
  • Kontakt

SPOON

en matblogg

SPOON

Eple, tranebær og pistasjbrød

20. desember 2013

Bærognøttebrød Bærognøttebrød2 Bærognøttebrød3 Bærognøttebrød4

Julen er full av kaker, mye tørre kaker. Og selv om jeg liker tradisjoner ser jeg ingen feil med å tilføre de «syv slag» en ny venninne. Når jeg kom over denne saftige herligheten på Tutti Dolci måtte den prøves ut. Ikke bare ser den ut som julen, den smaker som julen og for meg den perfekte kaken/brødet i en tid hvor det er lov til å kose seg, MYE. Her er min versjon av orginalen:

Du trenger :
Kake:
200 g hvetemel
130 g sukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts kanel
1/2 ts salt
2 dl eplejuice
50 g smør (smeltet)
4 ss youghurt naturell
1 stort egg, lett pisket
1/2 ts vaniljesukker
60 g tørkede tranebær
100 g pistasjnøtter (hakket)
1 eple ( skrellet og revet)

Glasur:
6 ss melis
1/8 ts kanel
1 ss eplejuice

Topp med 1 ss tørkede tranebær og 1 ss grovhakkede pistasjnøtter

Slik gjør du :
Forvarm ovnen til 180 grader og dekk en brødform med bakepapir. Visp sammen mel, sukker, bakepulver, natron, kanel og salt i en stor bolle. Så blander du sammen eplejuice, smeltet smør, youghurt, raspet eple, lettvispet egg og vaniljesukker i en mellomstor bolle. Hell dette i melblandingen og bland godt sammmen. Hell så røren i brødformen så den er jevnt fordelt.

Sett brødformen i ovnen og stek i ca 50 minutter til gjennomstekt. Hvis den begynner og bli for brun på toppen dekk til med aliminiumsfolie. Avkjøl i form i ca 10 minutter før du fjerner kaken fra formen og avkjøler helt på en rist.

Når kaken er helt avkjølt lager du glasuren med å blande sammen melis, eplejuice, kanel i en liten bolle. Legg kaken over ett bakepapir og hell på glasuren. Topp kaken med hakkede pistasjnøtter og tørkede tranebær og server. Kan oppbevares i kjøleskap og spis opp innen 3 dager.

God Jul:)

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Share

Facebook Google+ Twitter Pinterest Email

Kommentarer Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Previous
Next

Følg SPOON på Instagram

Hent flere...Følg SPOON på Instagram

Copyright 2019 SPOON