• Hjem
  • Oppskrifter
  • Om bloggen
  • Kontakt

SPOON

en matblogg

SPOON

Eltefritt julebrød

13. desember 2018

REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med LeCreuset

Jeg elsker eltefrie brød! Så hvorfor ikke lage eltefritt julebrød?  Det lager seg nesten helt selv; deigen lager du kvelden før og steker i en gryte i ovnen neste morgen. Rykende fersk brød til julelunsjen uten noe stress:)

Du trenger:

400 g hvetemel
200 g speltmel
3 ss sukker
0,5  ts tørrgjær
1 ts kardemomme
0,5 ts salt
150 g rosiner
100 g grovhakkede nøtter
100 g smør, smeltet
2 dl melk
2,5 dl vann

Slik gjør du:

Smelt smøret og romtemperer det sammen med melk og vann.

  1. Bland alt det tørre i en bolle, tilsett rosiner og grovhakkede nøtter. Bland inn smør, melk og vann til en passe løs deig. Dekk til deigen og la den stå til neste morgen eller i 12-18 timer.
  2. Når deigen er ferdig hevet, velter du den ut på ett godt melet bakepapir. Brett deigen sammen fra kantene og la den etterheve på kjøkkenbenken i ett par timer til.
  3. En halvtime før du skal steke brødet setter du en ildfast gryte med lokk inn i ovnen på 250 grader. Ta gryten ut av ovnen, og lemp deigen over i gryta. Sett på lokket og stek i ca. 30-40  min. Så tar du av lokket og steker videre i ca 15 min.

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Share

Facebook Google+ Twitter Pinterest Email

Kommentarer Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Previous
Next

Følg SPOON på Instagram

Hent flere...Følg SPOON på Instagram

Copyright 2021 SPOON