
REKLAME – Oppskriften er gjort i samarbeid med Kolonial.no
Sjokolade, peanøtter og salt karamell, en perfekt kombinasjon! Noen ganger trenger man kjappe løsninger, derfor har jeg laget en oppskrift med brownies i pose men «pimpet» den opp med hjemmelaget karamell.
Du trenger:
1 pk brownies, miks ( her har jeg brukt Toro)
1 stk egg
1 dl vann
100 g smør, smeltet
2 håndfull peanøtter, salte
Salt karamell
2 dl sukker
1 ss vann
75 g smør, i terninger
1,5 dl kremfløte
1 håndfull peanøtter, salte
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 175 °C
- Rør sammen egg, vann og smeltet smør. Bland inn posens innhold og rør til en jevn røre. Tilslutt blander du inn peanøtter. Kle en form med bakepapir (ca. 20×30 cm) og fordel røren jevnt i formen. Stek midt i ovnen i ca. 25-30 minutter og avkjøl.
- Mens kaken avkjøles lager du karamellen; Ha sukker og vann i en liten kasserolle på medium høy varme. Det starter å boble, sukkeret smelter og får til slutt en gyllen farge. Ikke rør under denne prossessen. Så tilsetter du fløten. litt av gangen mens du rører. Når det tykner rører du inn smørterningene. Avkjøl litt før du blander inn peanøttene.
- Når kaken er avkjølt fordeler du over karamellen og setter kjølig.
Del i terninger ved servering og nyt!
TIPS: Ønsker du å lage brownies fra bunn finner du en oppskrift på det HER bare kutt ut nøttene i oppskriften:)
Kommentarer