• Hjem
  • Oppskrifter
  • Om bloggen
  • Kontakt

SPOON

en matblogg

SPOON

Brownies med peanøtter og salt karamell

9. mars 2019

REKLAME – Oppskriften er gjort i samarbeid med Kolonial.no

Sjokolade, peanøtter og salt karamell, en perfekt kombinasjon! Noen ganger trenger man kjappe løsninger, derfor har jeg laget en oppskrift med brownies i pose men «pimpet» den opp med hjemmelaget karamell.

Du trenger:
1 pk brownies, miks ( her har jeg brukt Toro)
1 stk egg
1 dl vann
100 g smør, smeltet
2 håndfull peanøtter, salte

Salt karamell
2 dl sukker
1 ss vann
75 g smør, i terninger
1,5 dl kremfløte
1 håndfull peanøtter, salte

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til  175 °C

  1. Rør sammen egg, vann og smeltet smør. Bland inn posens innhold og rør til en jevn røre. Tilslutt blander du inn peanøtter. Kle en form med bakepapir (ca. 20×30 cm) og fordel røren jevnt i formen. Stek midt i ovnen i ca. 25-30 minutter og avkjøl.
  2. Mens kaken avkjøles lager du karamellen; Ha sukker og vann i en liten kasserolle på medium høy varme. Det starter å boble, sukkeret smelter og får til slutt en gyllen farge. Ikke rør under denne prossessen. Så tilsetter du fløten. litt av gangen mens du rører. Når det tykner rører du inn smørterningene.  Avkjøl litt før du blander inn peanøttene.
  3. Når kaken er avkjølt fordeler du over karamellen og setter kjølig.

Del i terninger ved servering og nyt!

TIPS: Ønsker du å lage brownies fra bunn finner du en oppskrift på det HER bare kutt ut nøttene i oppskriften:)

 

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Share

Facebook Google+ Twitter Pinterest Email

Kommentarer Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Previous
Next

Følg SPOON på Instagram

Hent flere...Følg SPOON på Instagram

Copyright 2021 SPOON