• Hjem
  • Oppskrifter
  • Om bloggen
  • Kontakt

SPOON

en matblogg

SPOON

Brente kryddermandler

18. desember 2013

 Brentemandler1 Brentemandler2 Brentemandler3

Julens enkleste snacks med en krydret vri. Får aldri nok av brente mandler og særlig ikke disse. Med så mye godt krydder, toppet med honning og havsalt blir det ikke feil. Jeg fant denne oppskriften på Joy The Baker og måtte prøve den. Så enkle å lage og enda enklere å spise opp. Anbefales for enhver gane:)

Du trenger :
500 g mandel
1 1/2 ts kanel
1 1/2 ts revet muskat
1 ts kardemomme
1 ts malt ingefær
1/2 ts salt
1/2 – 1 ts pepper (etter smak)
5- 7 ss honning
Havsalt

Slik gjør du :
Forvarm ovnen til 200 grader. Pensle ett bakepapir med smør og plasser det på en stekeplate. Strø mandlene utover platen og stek øverst i ovnen i 10 min. Mens mandlene er i ovnen bland sammen kanel, muskat, kardemomme, ingefær, salt og pepper i en liten bolle.

Ta mandlene ut av ovnen og legg de over i en bolle, bland inn honningen. Så blander du inn krydderblandingen, til den er jevnt fordelt over alle mandlene.

Legg mandlene tilbake på stekebrettet og dryss over med grovt havsalt og hvis du ønsker, enda mer honning:) Sett de tilbake i ovnen i ca 8 min. Her kan det være lurt å følge godt med så de ikke blir for godt stekt. Ta de ut av ovnen å spre de utover en nytt bakepapir for avkjøling. Oppbevares i lufttett beholder opptil 2 uker.

NAM!

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Share

Facebook Google+ Twitter Pinterest Email

Kommentarer Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Previous
Next

Følg SPOON på Instagram

Hent flere...Følg SPOON på Instagram

Copyright 2019 SPOON