
Julens enkleste snacks med en krydret vri. Får aldri nok av brente mandler og særlig ikke disse. Med så mye godt krydder, toppet med honning og havsalt blir det ikke feil. Jeg fant denne oppskriften på Joy The Baker og måtte prøve den. Så enkle å lage og enda enklere å spise opp. Anbefales for enhver gane:)
Du trenger :
500 g mandel
1 1/2 ts kanel
1 1/2 ts revet muskat
1 ts kardemomme
1 ts malt ingefær
1/2 ts salt
1/2 – 1 ts pepper (etter smak)
5- 7 ss honning
Havsalt
Slik gjør du :
Forvarm ovnen til 200 grader. Pensle ett bakepapir med smør og plasser det på en stekeplate. Strø mandlene utover platen og stek øverst i ovnen i 10 min. Mens mandlene er i ovnen bland sammen kanel, muskat, kardemomme, ingefær, salt og pepper i en liten bolle.
Ta mandlene ut av ovnen og legg de over i en bolle, bland inn honningen. Så blander du inn krydderblandingen, til den er jevnt fordelt over alle mandlene.
Legg mandlene tilbake på stekebrettet og dryss over med grovt havsalt og hvis du ønsker, enda mer honning:) Sett de tilbake i ovnen i ca 8 min. Her kan det være lurt å følge godt med så de ikke blir for godt stekt. Ta de ut av ovnen å spre de utover en nytt bakepapir for avkjøling. Oppbevares i lufttett beholder opptil 2 uker.
NAM!
Kommentarer